Buttons voor Jack


We meldden eerder dit jaar al dat dichter en kunstenaar Jackjohannes Hemp plots was overleden. Hoewel aanvankelijk een heftige klap voor de mensen om hem heen – en dat waren er vélen, want Jackjohannes’ hart was zeer groot – zijn er inmiddels verschillende initiatieven opgestaan om hem goed te eren.
Er zijn al speciaal aan hem gewijdde avonden georganiseerd, gedichten en kunstwerken van hem tentoongesteld, er is een muzieknummer volledig met videoclip in de maak, en er is een ambitieus plan om een gedicht van hem op een gevel te Gent te vereeuwigen, als het lukt uiteraard liefst in zijn eigen buurt, de Brugse Poort. Om hiervoor geld in te zamelen zijn er buttons gemaakt. Toen hij nog leefde, drong hij ook altijd zijn buttons aan ons op, dus het voelt juist om van een aantal van zijn ontwerpen replica’s te maken en die te verkopen ten behoeve van het fonds voor het vermelde gevelgedicht. Op deze manier komen ook de buttons van Jack weer een beetje terug in het (Gentse) straatbeeld.

Zelfs als je Jack niet kende, kun je dit initiatief dus steunen. Kijk hier naar de beschikbare buttons en schaf er gerust een of meer aan. Ben je in Gent? Dan kun je Boekjeswebshop ook rechtstreeks een berichtje sturen, wellicht kunnen we je nog de verzendkosten besparen, aangezien de buttons dus vanuit Gent verstuurd zullen worden.

Boekjeswebshop.nl
Boekjeswebshop.nl is een onafhankelijke aanbieder van boekjes die in kleinere oplagen en eigen uitgaven verschijnen. Opgericht door dezelfde schrijvers en dichters wiens werk u hier in deze webshop vindt, richt deze website zich op het bundelen van de krachten om deze kleine juweeltjes meer en beter onder de aandacht te brengen. Boekjes aangeschaft via deze webshop worden normaal gezien rechtstreeks bij de auteurs aangeschaft.