Nieuw op de shop: Krant van de Ziel door Jackjohannes Hemp

Vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar via Boekjeswebshop.nl, de gelimiteerde oplage dichtbundel Krant van de Ziel door de Gentse dichter Jackjohannes Hemp.

Na vijfentwintig jaar een tweede bundel

Jackjohannes Hemp debuteerde inmiddels vijfentwintig jaar geleden met een bundel die simpelweg zijn eigen naam droeg, die een collage van teksten en eigen beeld bevatte. Sindsdien bracht hij zijn nieuwe werk in live performances, interessante digitale experimenten en richtte hij zich op combinaties van beeld, performance art en mixen van media. Door zijn grote experimenteerdrift ontwikkelde hij zich rap tot een multidisciplinair kunstenaar die zowel anoloog als digitaal zijn vleugels kon uitslaan. In 2001 volgde een volledig digitale ‘bundel’ getiteld Digital Poetry met 3D-animaties van zichzelf die gedichten voordroeg. Krant van de Ziel wordt zijn tweede papieren dichtbundel en bundelt zijn beste teksten van de afgelopen vijftien jaar met bijpassende digitale collages die visueel kunstzinnig versterken wat de woorden schetsen.

Gelimiteerde oplage

Om stil te staan bij zijn vijfenveertigste verjaardag en een kwart eeuw als kunstenaar besloot hij deze bundel uit te brengen, in een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren. De bundel wordt vanavond gepresenteerd in Gent bij Droef Doop, een nieuw initiatief waarbij slam poetry, hiphop en pessimisme het podium zullen delen. Met live performances van een aantal unieke artiesten zal Jackjohannes zelf een nieuwe invulling geven aan het welbekende folkloristische karakter Pierke Pierlala en zullen ook een aantal teksten uit de bundel te berde worden gebracht. Daarna zal de auteur boekjes signeren voor de geïnteresseerden.

Krant van de Ziel

In Krant van de Ziel gaat Jackjohannes Hemp in gazetstructuur op zoek in zichzelf en het universum. Met humor en maatschappelijke bevlogenheid zet hij onze wereld uiteen in krachtige thema’s, van euthanasie en racisme tot de vereenzaming van sociale media en kanker. Maar hij benadert de onderwerpen met hoop en veel kwinkslagen, met de bedoeling gedachten te veranderen en inzichten te bieden. Krant van de Ziel is daarom een hoopgevende verzameling van zeer betrokken woorden met kleurrijke beeldende kunst waar je uren naar kunt blijven turen. De bundel bevat 28 krachtige gedichten en evenveel kunstwerken.

Krant van de Ziel werd uitgebracht in samenwerking met Boekjeswebshop.nl en is exclusief via deze website verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Boekjeswebshop.nl
Boekjeswebshop.nl is een onafhankelijke aanbieder van boekjes die in kleinere oplagen en eigen uitgaven verschijnen. Opgericht door dezelfde schrijvers en dichters wiens werk u hier in deze webshop vindt, richt deze website zich op het bundelen van de krachten om deze kleine juweeltjes meer en beter onder de aandacht te brengen. Boekjes aangeschaft via deze webshop worden normaal gezien rechtstreeks bij de auteurs aangeschaft.

Related Products: